Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /home/realestatenet/public_html/forum/archive/index.php on line 76
Malaysia Real Estate :: View topic - Calling all sunway alam suria (semi-D) buyers

 


    HOME  -    PROPERTY ADS   -   DISCUSSION FORUM   -   REALTORS   -   LINKS    -   CONTACT US



Realtors and Real Estate Agents - Sign Up for Free Account at Property.net.my >>


Malaysia Real Estate
Malaysia Real Estate Portal
 
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Calling all sunway alam suria (semi-D) buyers
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Residence Associations and Communities
View previous topic :: View next topic  
Author Message
azmanvai



Joined: 10 Aug 2008
Posts: 1
Location: Kerteh

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

A'kum & Salam Sejahtera Everyone

Nice to know all of you. I just found out about this forum and very eager to move in. My unit is E11, any neighbours? I have inspected my house twice and so far no major issues.

I am currently doing survey for grilles. I plan to do normal MS grille. I've got quotation from In Neng, Bkt Jelutong RM5500. From one workshop in Jalan Kota Kemuning is RM4400.

For kitchen, I ve got one quote RM9000++ from Mama Kitchen and RM19000 from RENO.

Has anyone installed main fuse for electricity?

TQ
_________________
Thanks
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 8:18 am    Post subject: Reply with quote

Hai Azman..

Welcome to the forum..

Last Saturday I went to SAS and met with the Project Manager. Good news for Block A-D, According to him we should get our VP letter within this or next week.

The CF, TNB and Syabas already approved. The Electric and water also is there already. Tapi Syabas punya meter tak masuk lagi. They target within this week syabas nak pasang.

Dan ada 3 family dah pun duduk kat situ.. Aku nampak 1 kat block H dan satu lagi kat Block F. So rasa insyaallah b4 raya boleh laa aku pindah.. Target tahun ni nak beraya kat rumah baru.. Very Happy
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 8:23 am    Post subject: Reply with quote

So mari tgk kita punya member updated list

KrisMas (Azizi) Unit A19 - 0122782331
Emirates Unit B36 - 0192787979
Viper76 (Azizan) Unit C07 - 0133336482
Amir1530 unit C05
AhmadFahimi Unit D28 - 012-3260828
Mesmerize Unit E**
azmanvai unit E11
Soulfly (rozairi) unit E33 - 012-9712704
Azharsy Unit F30 - 0129444374
Swerve (Adrin) unit G03 - 0125882250
Mark0411
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 8:27 am    Post subject: Reply with quote

Azman,

You dah confirm dah ngan kontraktor mana nak ambik? I rasa untuk grille, kontraktor yang Adrin(swerve) recommend tu ok gak price dia. Kalau tak salah RM3000++..

N untuk kitchen cabinet, you dah try survey welco kitchen. Price and workmanship dia ok. I dah pun book dengan welco. Compare dengan yang lain mmg the cheapest.
Back to top
View user's profile
ki_ki



Joined: 11 Aug 2008
Posts: 1

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Salam semua,

Just want to introduce myself. I'm, kiki azman's wife. Nice to know all of u. Azman ni weekend husband so most of the time i'll be the 1 yg akan survey frm kicthen cabinet sampaila grille. So harap u all tlg i. Klu nmpk pompuan yg muka cam brutal kt E11 tu jgn takut ye, ble tegur. Klu takut cik puan mara sila suruh cik puan tegur. FYI tz coming saturday me n azman nak ke welco mntk quotation. Care to join??
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
swerve



Joined: 26 Feb 2008
Posts: 66

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 10:42 am    Post subject: Reply with quote

Hi Azman and Kiki,

Welcome. Try calling my grill contractor (sham 0193985059), his pricing quite reasonable and he is very responsive. He has his own workshop in Puchong.

I belum start lagi cari kitchen cabinet. tapi i pernah drop by welco dulu sebelum dapat kunci.. harga diorang memang not bad tapi i tak survey yg lain lagie .. so tak berani nak cakap.

Sunway told me that they are installing the water meter either today or tomorrow. Once dah install they want to flush the pipes.

Anyone ada electrician yg boleh install lampu/kipas etc?

Hari ni i half day nak hantar defect form and kalau boleh nak pasang main fuse. Sham is also coming to measure for the grill dekat toilet atas.

Did any of you guys meet up for TT last saturday?
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Hi all,

Thanks swerve for the contractor.. I pun rasa nak ambik Sham buat Grille, harga pun OK. I dah pun call dia tadi n hopefully pas dapat kunci boleh suruh dia terus pasang grille. Very Happy

Saturday TT tak jadi coz korum tak cukup.. But I pergi SAS so dapat laa gak jumpa ngan project manager ngan sunway punya engineer.. maybe lepas semua dapat kunci kita boleh buat TT session.. harap2 b4 bulan puasa..

Pasal Electrician pasang lampu/kipas nanti aku check ngan kawan2 yang ada buat2 kerja2 wiring nie..
Back to top
View user's profile
AhmadFahimi



Joined: 27 May 2008
Posts: 11
Location: Kelana Jaya

PostPosted: Fri Aug 15, 2008 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hi all.

Welcome Azman & Kiki.. Nampaknya Blok E dah ada 3 members dah ni.

Baru je call Syam Grille tadi. Nice person. Dia kata kalau normal grille with normal paint RM3000++, macam yang geng-geng kita cakap lah.

Tapi kalau nak pakai cat yang mahal sikit (macam cat kat taman permainan) tu kena tambah RM1000 lebih. Advantage = Tahan lama dan sentiasa berkilat. So terserah kepada masing-masing punya taste dan budget.

I will be surveying Welco utk kitchen cabinet this weekend dan lightings (walaupun kunci tak dapat lagi... semangat mau ada)

Siapa-siapa tahu cost untuk tukar single phase kepada 3-phase untuk elektrik? Saje nak buat budget. Kalau mahal sangat terpaksa lah anak-anak pakai baju raya tahun lepas.. heh, heh, heh... jimat cost..

Viper76, nanti tanyakan member2 yang buat kerja wiring tu ya.
Back to top
View user's profile
Emirates



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Mon Aug 18, 2008 10:04 am    Post subject: Reply with quote

Salam,

Azharsy nak tanya ..baper harge Wrought Iron umah dan cornish/plaster ceiling yg kontraktor ko buat??
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
swerve



Joined: 26 Feb 2008
Posts: 66

PostPosted: Fri Aug 22, 2008 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Hi guys,

Azman nice to meet u finally.

Emirates,

I'm not sure how much azhar got his but i am doing my plaster ceiling for the hall only (plus wiring work there), the contractor quote me $900 but i got it down to $850 but no cornice. Wiring for the rest of the house separate. Not sure if it is cheap coz i didnt shop around, was in a hurry. But that is verbal quote, belum actual bill lagi... so we will see je lah. They are going to install the plaster ceiling tomorrow. After the job is done baru i decide nak recommend atau tak to the forum..

My grill almost completely installed, tergendala becoz found out my door measurement lari.. so i suruh sunway rectifydulu. Tomorrow, the grill contractor is coming to finish up.

Hope it helps. It is too late for me to compare price for plaster ceiling
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 8:30 am    Post subject: Reply with quote

Hi All,

So how is the progress of moving for those yang dah dapat kunci? Macam kami yang tak dapat nampaknya kena tunggu lagi.. I called the project manager untuk SAS last week dan katanya tunggu surat dari arkitek..

Tak salah aku dia ada cakap yang CF, Syabas dan TNB semuanya dah ada. Nampaknya tak dapat lah rasmi b4 raya. Sad
Back to top
View user's profile
Emirates



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 11:19 am    Post subject: Reply with quote

Salam,

Dunnno when the CF aka VP for unit ABCD hopefully before Raya but it seems lepas Raya. Anyway Swerve TQ...any news regarding the House/Grill/Cornish/prices or activities do send to this forum..at least we get an idea what to do and to share. Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
AhmadFahimi



Joined: 27 May 2008
Posts: 11
Location: Kelana Jaya

PostPosted: Mon Aug 25, 2008 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

Hi all,

Just nak update, I just called Project Manager (En Adlisham - hp no: 0192650432) tadi. Dia kata VP utk Blok ABCD akan di release serentak. Last week ada problem dgn 2 unit di Blok B (contractor tak buat ikut spec, tak tahu unit mana) sebab tu arkitek tak nak keluar VP utk semua blok ABCD lagi. Project Manager kata contractor dah hack dan buat balik apa yang salah di Blok B tu dan esok (Tuesday) arkitek akan check sekali lagi. Dia kata by Wednesday atau Thursday boleh telepon dia tanya update lagi. Dia kata kalau arkitek puas hati, seminggu lagi dapatlah kunci tu.

Last Saturday noon, I pi sana. Masa tengah round tu berhenti kejap kat Blok G. Ada rumah tengah buat renovation. Living room extend kedepan lagi 3-4 kaki, belakang tambah dinding sampai belakang untuk besarkan dapur. Tanya lah contractor tu harga. Dia kata dalam RM7,000 untuk extend depan sikit dan belakang. Siapa-siapa yang tahu harga renovation please comment sikit on the pricing of this contractor? Contractor tu bagitau yang lesen MBSA tak payah apply kalau nak jimat Laughing

Terjumpalah sekali dengan Ezudin (aircond York & mitsubishi - hp no: 019-6356720) dan mintak quotation dari dia. Esok he will send me his quotation.

I dah pi ambik quotation di WelCo (pusing 3-4 kali kat Seksyen 6 KD nak cari Welco) untuk kitchen cabinet, rasanya setakat ni WelCo yang paling murah untuk kitchen cabinet dan wardrobes.
Back to top
View user's profile
Emirates



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Wed Aug 27, 2008 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Moga dpt kunci dlm bulan Sept nie... Laughing Laughing

Basically nak compare harga/workmanship payah gak. Aku rasa kita start basic comprison

Grill - Wrought Iron atau Biasa (1x1 Thickness) - Harga,Kontraktor --measurement mostly sama agaknya.

Kitchen Cabinet - material (ABS/Gloss MTCD/others), PanjangxLebar, Table Top (Solid surface/kayu/others).
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 11:20 am    Post subject: Reply with quote

Hi All,

Baru ajer call Project Manager En. Adlisham. Dan betul apa yang AhmadFahimi cakap dalam post yang lepas.. Skang ni still waiting arkitek untuk keluarkan surat. Dia expect by end of this week VP letter untuk Block ABCD akan keluar.. So kita tunggu aje laa..

By the way,

Selamat Berpuasa pada semua kawan2 yang beragama islam. So kalau raya nanti nak buat open house or house warming jangan lupa jemput.. Very Happy Boleh jadi kita punya first offcial TT session.. Laughing
Back to top
View user's profile
swerve



Joined: 26 Feb 2008
Posts: 66

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

Selamat berpuasa kepada semua...

Found a pamphlet in my mailbox informing that there is a surau nearby. They are also doing terawih session this fasting month. Anybody interested nak jadi AJK Masjid?
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Wed Sep 10, 2008 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

Hi all,

Ada sikit update untuk block ABCD. So nampaknya kita kena tunggu lagi. Just called the project manager, and according to him the architect only going to release the letter the soonest this friday.

Jadi kita tunggu lagi minggu depan, Insyaallah boleh dapat kinci b4 raya. Hmm penat gak menunggu ni.

By the way, any of you dah pun pindah pada sapa2 dah dapat kunci?
Back to top
View user's profile
Emirates



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Thu Sep 11, 2008 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Salam..

Hopefully VP dapatlah cepat sebelum raya...AMIN

Selamat Berpuasa dan selamat mendapat Kunci Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
AhmadFahimi



Joined: 27 May 2008
Posts: 11
Location: Kelana Jaya

PostPosted: Fri Sep 12, 2008 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hi all,

Seperti biasa, posting ni hanya lah untuk update.

Seperti biasa, baru call Project Manager tadi dan seperti biasa juga jawapan ialah next week kunci release.

Seperti biasa juga kita mengaharapkan kunci untuk kali ke-minggu depan yang dah keberapa kali entah.
Back to top
View user's profile
KrisMas



Joined: 14 Jan 2008
Posts: 56

PostPosted: Fri Sep 12, 2008 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

haaii....puasa...puasa...

Sambil-sambil tu nak tanye sket bakal2 jiran yg dah masuk rumah masing2 boleh?

Ade tak ape2 defect yg perlu diperhatikan apabile kitaorang yg kurang bernasib baik ni dapat kunci nanti? Takat ni ade yang major tak?

TQ.

ps. berdoa dan berdoa.......
Back to top
View user's profile
swerve



Joined: 26 Feb 2008
Posts: 66

PostPosted: Thu Sep 18, 2008 11:52 am    Post subject: Reply with quote

Hi guys,'

Have not officially moved in yet. So far just weekend home.. but always there nowadays.. gonna move in soon. Met with a number of neighbours already from the forum and those not from the from the forum. Generally, ppl in the area are quite friendly. The guards are friendly too.. managed to get them to water my grass when i'm not around during weekdays. hahahaha..

They've installed the water meter on 10th Sept 08. No more free water supply.

Any plans for a get together? Buka Puasa or Hari Raya?
Back to top
View user's profile
swerve



Joined: 26 Feb 2008
Posts: 66

PostPosted: Thu Sep 18, 2008 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm ... defects..

Hahahaha... I have to say that generally the house is okay in terms of finishing. But.. i have to admit that i am a bit cerewet... probably due to the training of my profession. So benda2 kecil pun i highlight juga. I think so far i paling banyak complaint (anyway that is what he told my wife) that the sunway Project Mgr dtng tengok teruk sangat ke...

Generally from my experience, things to look out for :-

hairline cracks - found a few but mostly plaster so not a major defect & some in the drain outside.

rain gutter - actually my house okay but the neighbour's is leaking. Will inform him/her when I meet them. Just telling u guys so u can look out for it too.

plumbing - this one usually when you start to sleepover then you will notice, plumbing work done not so great. Found leaks at the sink, flush not working and clogging (upstairs toilet beware, they sometimes throw cement into the drainage hole as i found out). Look out for watermarks on the ceiling especially the ceiling above the stairways (best time is when tank is empty and you turn on water supply to fill it)
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 8:14 am    Post subject: Reply with quote

Hi All,

Akhirnya dapat jugak VP letter setelah berkurun menunggu..

Baru ajer dapat VP letter jummat lepas.. So sekarang kena call bank pulak buat bayaran kat developer..

So harap2 by end of this week boleh laa dapat kunci.. so dapat la check2 rumah sebelum balik raya ni..
Back to top
View user's profile
viper76



Joined: 21 Jan 2008
Posts: 106

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 8:28 am    Post subject: Reply with quote

Hi all..

Just one quick questions.

Do we have to buy a fire insurance for the property?

In the VP letter did mentioned that in order for us to get the key, we need to have a fire insurance.

How much is do you pay for it and which Insurance would you recommend?

Thanks in advance..
Back to top
View user's profile
KrisMas



Joined: 14 Jan 2008
Posts: 56

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 11:16 am    Post subject: Reply with quote

My financier (Maybank) insisted for the fire insurance when I signed the facility agreement and already paid for it. Hope that one is enough and I don't have to take another one just for VP purpose.
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Residence Associations and Communities All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Next
Page 10 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This is a free forum intended to foster communication between all users.
Hileytech Sdn Bhd does not guarantee the correctness or validity of postings, nor does Hileytech endorse any postings. No posting or contents in this forum can be copied and reproduced without prior permission from Hileytech and the owner of the posting. All other names and marks are trade names, trademarks or registered trademarks of their respective owners.
Powered by phpBB, Another web site by www.hileytech.com,Forum Archive
Tel : +603-89449965, +603.89449365 ::  Fax : +603-89440665 :: hiley@hileytech.com