Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /home/realestatenet/public_html/forum/archive/index.php on line 76
Malaysia Real Estate :: View topic - Calling all Alam Budiman buyers...

 


    HOME  -    PROPERTY ADS   -   DISCUSSION FORUM   -   REALTORS   -   LINKS    -   CONTACT US



Realtors and Real Estate Agents - Sign Up for Free Account at Property.net.my >>


Malaysia Real Estate
Malaysia Real Estate Portal
 
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Calling all Alam Budiman buyers...
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 26, 27, 28  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Residence Associations and Communities
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jalte



Joined: 05 Feb 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 9:31 am    Post subject: Reply with quote

myseeker03 wrote:
Alahai.. Dah ada domain lain plak.. kebetulan betul.. Nanti kita bincang yek camana nak reseolve this issue.. community kita nie tak beso.. jadi kalau split 2 forum cam tak logik pulak.. hahahaha..


Very Happy Yup... no issue actually. Buat apa ada 2 separate sistems yg jalankan fungsi yg sama. Dlm hal ni saya kena hormat myseeker sebab bagi saya dia lebih senior dlm erti kata dia lebih awal join community ni.

Saya cadangkan agar domain saya saya buat redirect utk masuk ke server myseeker. Sebagai secondary domain. Apa2 hal, kita semua promote yg .NET punya. Betul juga kata sothye, 2 domain pun sebenarnya tak perlu. So cukup setahun baru le kita pikir nak renew .COM ni atau tak.
Back to top
View user's profile
ruffey



Joined: 20 Nov 2007
Posts: 35

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 9:37 am    Post subject: Reply with quote

Salam..

Tahniah pada seluruh Abian's kerana bakal ada website sendiri. Terima kasih atas usaha myseekers,sothye, pakcikkantin and jalte..i believe website ni akan jadi community website yang terbaik...aku ni nak contribute design confirm 'fail' tapi kalau content tu leh la kita sit 2gether nak pk apa yang terbaik.
Back to top
View user's profile
pakcikkantin



Joined: 13 Aug 2006
Posts: 125

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 9:56 am    Post subject: Reply with quote

myseeker03 wrote:
Alahai.. Dah ada domain lain plak.. kebetulan betul.. Nanti kita bincang yek camana nak reseolve this issue.. community kita nie tak beso.. jadi kalau split 2 forum cam tak logik pulak.. hahahaha..


Main page , macam mana myseker
________
box vaporizer


Last edited by pakcikkantin on Wed Feb 02, 2011 9:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
pakcikkantin



Joined: 13 Aug 2006
Posts: 125

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 10:02 am    Post subject: Reply with quote

jalte wrote:
myseeker03 wrote:
Alahai.. Dah ada domain lain plak.. kebetulan betul.. Nanti kita bincang yek camana nak reseolve this issue.. community kita nie tak beso.. jadi kalau split 2 forum cam tak logik pulak.. hahahaha..


Very Happy Yup... no issue actually. Buat apa ada 2 separate sistems yg jalankan fungsi yg sama. Dlm hal ni saya kena hormat myseeker sebab bagi saya dia lebih senior dlm erti kata dia lebih awal join community ni.

Saya cadangkan agar domain saya saya buat redirect utk masuk ke server myseeker. Sebagai secondary domain. Apa2 hal, kita semua promote yg .NET punya. Betul juga kata sothye, 2 domain pun sebenarnya tak perlu. So cukup setahun baru le kita pikir nak renew .COM ni atau tak.


Welcome jalte, youve been updated to AB owners list

TYPE LOT
gatsby_d BAYU 1 PT6918
din subang BAYU 1 PT5805
niki_lina_2 BAYU 1 PT6914

Saira BAYU 2
Jalte (Jamal) BAYU 2 PT6903

NZABG BAYU 3 PT6922
Migiys BAYU 3 PT6923
PT6926 BAYU 3 PT6926
Najib+Nadwah BAYU 3 PT6930

Jack Lee EMBUN 1 PT6410
Tinkie_winkie31 EMBUN 1
myasmin EMBUN 1

macintoshmcafee EMBUN 2 PT6484
ishad EMBUN 2 PT6487
peedee EMBUN 2 PT6280
a_maisara EMBUN 2 PT6283

mamasheedaz SENJA 1 PT6961
Hasmal SENJA 1
ummi-lynn SENJA 1 PT6934
arbutt SENJA 1 PT6967
mazizi99 SENJA 1 PT6948
alyss SENJA 1 PT6949

iceman_my SENJA 2
alin_senja2 SENJA 2 PT6998
Fuad SENJA 2 PT7012

shahz756 SRI RAYA 1 PT6182
SRIRAYA 1 SRI RAYA 1 PT7039
lengloii SRI RAYA 1 PT6165
ninja SRI RAYA 1
syahril SRI RAYA 1 PT6209
sophie SRI RAYA 1
Aditya SRI RAYA 1 PT6211

nano SRI RAYA 2 PT7061
Norm SRI RAYA 2
echal SRI RAYA 2 PT6194
ruffey SRI RAYA 2 PT6189
bllizard SRI RAYA 2

red_brick SRI TILIA 1 PT6345
pakcikkantin SRI TILIA 1 PT6446
hemy SRI TILIA 1
nay7880 SRI TILIA 1 PT6441
mjr SRI TILIA 1 PT6526
jehariz SRI TILIA 1 PT6517

rodzi_78 SRI TILIA 2 PT6373
sothye SRI TILIA 2 PT6467
YaHoO! SRI TILIA 2 PT6472
ija SRI TILIA 2 PT6463
Khairiz SRI TILIA 2 PT6536
pajrul/manlat SRI TILIA 2 PT6461
lipazs SRI TILIA 2 PT6449
ciaki SRI TILIA 2 PT6343
shuz SRI TILIA 2 PT6249
yann_mohd SRI TILIA 2 PT6474

Thanks for the effort en. Jamal. We appreciate your effort on bringing the community. Smile. Thanks again.
So let us eratkan silaturrahim dalam AB community.
________
Hero Hunk


Last edited by pakcikkantin on Wed Feb 02, 2011 9:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
myseeker03



Joined: 31 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 10:03 am    Post subject: Reply with quote

pakcikkantin,

perlukan masa sikit untuk main page..
Anyway.. Ada sesiapa boleh bantu design main page?
Sekarang nie saya masih lagi dlm proses setting forum.
Banner pon tak letak lagi. Smile
Buat masa sekarang saya akan redirect terus main page ke forum.

Jalte,

Terima kasih diatas keprihatinan dan kerjasama dari pihak tuan.
Bantuan dan sokongan dari pihak tuan untuk menjayakan alambudiman online community amat diperlukan
_________________
Alam Budiman Online Community @ ..alambudiman.net/forum/
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
NZABG



Joined: 21 Nov 2007
Posts: 41
Location: Shah Alam

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Dear Myseeker03...

Try so many time ...but failed to connect...will try soon..

Cheersssss.....NZABG-The time to shift the future-
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
mazizi99



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 32
Location: Alam Budiman Laa

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:06 am    Post subject: Reply with quote

Bro Myseeker,

aku dah register tapi confirmation email tak dapat lagi..camne tuh eh..aku register atas nick yang sama
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
sothye



Joined: 10 Mar 2005
Posts: 155

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Ok guys,

Dengan terbentuk nye our own forum di alambudiman.net, so, jom kita berhijrah ke forum yang baru. Masih menggunakan forum seperti realestate.net, jadi, takde apa sgt yg berbeza utk process registration.

Diharap dgn penghijrahan kita ke forum baru akan membawa satu sinar baru utk online community kita.

Seeloknya, kita perkenalkan diri kita kembali di bilik 'New Registered Member Self-Introduction'
Untuk cadangan dan komen, sila ke bilik 'Suggestion and Comments'.
Jika anda ada berita2 baru tentang AB, post kan di bilik 'News And Announcement'
Dan juga ada byk lagi bilik2 untuk kita berkongsi pendapat/pengalaman, etc

Layari forum baru di .://..alambudiman.net/forum

InsyaAllah.
_________________
Living in Alam Budiman, U10 Shah Alam?
Join our new forum @ .://..alambudiman.net
Alam Budiman Online Community - "more than just a dream"
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
sothye



Joined: 10 Mar 2005
Posts: 155

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:17 am    Post subject: Reply with quote

mazizi99 wrote:
Bro Myseeker,

aku dah register tapi confirmation email tak dapat lagi..camne tuh eh..aku register atas nick yang sama


aizizi, cuba check ko nye spam folder
_________________
Living in Alam Budiman, U10 Shah Alam?
Join our new forum @ .://..alambudiman.net
Alam Budiman Online Community - "more than just a dream"
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
mazizi99



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 32
Location: Alam Budiman Laa

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:36 am    Post subject: Reply with quote

sothye,

dalam bulk /spam folder pun takde..hmm atau lambat skit agaknya kot..
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
myseeker03



Joined: 31 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Sorry erk pasal kelembapan website alambudiman.net.. sekarang saya masih guner banyak proses system website untuk setting forum..

Anyway kalau sesiapa yg tak dapat activation email sila tgk dalam bulk/spam folder.

TQ
_________________
Alam Budiman Online Community @ ..alambudiman.net/forum/
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
Din Subang



Joined: 01 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:52 am    Post subject: Reply with quote

A'kum,

Wah banyak bakal penduduk AB ahli IT. Bagus sangat lah tu. Bolehlah kami tumpang. TQ pada Myseeker, Jalte, Sothye, Pakcikantin & others for the very effecient effort.

Jadi kita semua kena mula "pindah" lah. ke our web site. Boleh ibarat exercise sebelum pindah ke rumah sebenar. Semoga jumpa di sana. Bye-bye.

Wassalam.

Din Subang.
Back to top
View user's profile
pakcikkantin



Joined: 13 Aug 2006
Posts: 125

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

myseeker03 wrote:
Sorry erk pasal kelembapan website alambudiman.net.. sekarang saya masih guner banyak proses system website untuk setting forum..

Anyway kalau sesiapa yg tak dapat activation email sila tgk dalam bulk/spam folder.

TQ


Bang, macam tak dapat jer
________
Ford Ranger EV


Last edited by pakcikkantin on Wed Feb 02, 2011 9:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
mazizi99



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 32
Location: Alam Budiman Laa

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

myseeker03 wrote:
Sorry erk pasal kelembapan website alambudiman.net.. sekarang saya masih guner banyak proses system website untuk setting forum..

Anyway kalau sesiapa yg tak dapat activation email sila tgk dalam bulk/spam folder.

TQ


Bro..masih tak dapat email confirmation tuh..harap bley2 tolong tengok-tengokkan
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
pakcikkantin



Joined: 13 Aug 2006
Posts: 125

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

mazizi99 wrote:
myseeker03 wrote:
Sorry erk pasal kelembapan website alambudiman.net.. sekarang saya masih guner banyak proses system website untuk setting forum..

Anyway kalau sesiapa yg tak dapat activation email sila tgk dalam bulk/spam folder.

TQ


Bro..masih tak dapat email confirmation tuh..harap bley2 tolong tengok-tengokkan


Lebih kuran 5-10 minutes have to wait...
________
vaporizer


Last edited by pakcikkantin on Wed Feb 02, 2011 9:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
myseeker03



Joined: 31 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

mazizi99 wrote:
myseeker03 wrote:
Sorry erk pasal kelembapan website alambudiman.net.. sekarang saya masih guner banyak proses system website untuk setting forum..

Anyway kalau sesiapa yg tak dapat activation email sila tgk dalam bulk/spam folder.

TQ


Bro..masih tak dapat email confirmation tuh..harap bley2 tolong tengok-tengokkan


Bro saya dah activate account u.. cuba login masuk
_________________
Alam Budiman Online Community @ ..alambudiman.net/forum/
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
mazizi99



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 32
Location: Alam Budiman Laa

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

myseeker03 wrote:
mazizi99 wrote:
myseeker03 wrote:
Sorry erk pasal kelembapan website alambudiman.net.. sekarang saya masih guner banyak proses system website untuk setting forum..

Anyway kalau sesiapa yg tak dapat activation email sila tgk dalam bulk/spam folder.

TQ


Bro..masih tak dapat email confirmation tuh..harap bley2 tolong tengok-tengokkan


Bro saya dah activate account u.. cuba login masuk


thanks bro, sebentar nanti aku masuk website wxw.alambudiman.net/forum
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
hemy



Joined: 26 Sep 2005
Posts: 18

PostPosted: Wed Feb 06, 2008 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Hi everybody,

After quite some time..find myself a time to log in...and found that we have our own community forum (just registered in, but still waiting for the confirmation mail...)...and also found my very dear neighbour next door...mjr!...Hi mjr...mine is PT6525 which is next to yours....hope we'll be able to meet some day, with others as well....

having look your TT photo, so great to meet our dear neighbours.....

see you guys next time....and for those driving home, please drive safely...
Back to top
View user's profile
pakcikkantin



Joined: 13 Aug 2006
Posts: 125

PostPosted: Thu Feb 07, 2008 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Hi all, we have moved to
.://..alambudiman.net

Thanks to realestate.net for bringing us together.

See you there
________
Honda CB250RS history


Last edited by pakcikkantin on Wed Feb 02, 2011 9:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
echal



Joined: 10 Dec 2007
Posts: 9

PostPosted: Sun Feb 10, 2008 10:57 am    Post subject: Reply with quote

Camana nak activekan acc. tu???..i dah register dan dah dpat email confrmation tuh..tapi apsal nak kena fax/mail kan pulak..siap ngan guardian sign lagik???confuse?? zaman email pun kena pake fax n mail??? Rolling Eyes ....sat lagi i rasa terlalu mendadak laa forum nih berpindah..
Back to top
View user's profile
sothye



Joined: 10 Mar 2005
Posts: 155

PostPosted: Sun Feb 10, 2008 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

echal, dah takde problem dah kan?

We don't ask for confirmation using snail mail/fax. Check your spam folder if u don't get the email within 1 hour.

..alambudiman.net
_________________
Living in Alam Budiman, U10 Shah Alam?
Join our new forum @ .://..alambudiman.net
Alam Budiman Online Community - "more than just a dream"
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
echal



Joined: 10 Dec 2007
Posts: 9

PostPosted: Sun Feb 10, 2008 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Sothye,..attached email yg i dapat dr administrator...i got it emang dlm spam folder..camana i nak respon ngan email nih???

Welcome to alambudiman.net Forums

In compliance with the COPPA act your account is currently inactive.

Please print this message out and have your parent or guardian sign and date it. Then fax it to:

OR mail it to:

------------------------------ CUT HERE ------------------------------
Permission to Participate at alambudiman.net

Username: echal20
Password: xxxxxxx
Email: echal20@yahoo.com

ICQ Number:
AIM Address:
MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Web Site:
From:
Occupation:
Interests:

I HAVE REVIEWED THE INFORMATION PROVIDED BY MY CHILD AND HEREBY GRANT PERMISSION TO alambudiman.net TO STORE THIS INFORMATION.
I UNDERSTAND THIS INFORMATION CAN BE CHANGED AT ANY TIME BY ENTERING A PASSWORD.
I UNDERSTAND THAT I MAY REQUEST FOR THIS INFORMATION TO BE REMOVED FROM alambudiman.net AT ANY TIME.

Parent or Guardian
(print your name here): _____________________

(sign here): __________________

Date: _______________

------------------------------ CUT HERE ------------------------------

Once the administrator has received the above form via fax or regular mail your account will be activated.

Please do not forget your password as it has been encrypted in our database and we cannot retrieve it for you. However, should you forget your password you can request a new one which will be activated in the same way as this account.

Thank you for registering.
--
The Forum Management
Back to top
View user's profile
myseeker03



Joined: 31 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Mon Feb 11, 2008 9:46 am    Post subject: Reply with quote

echal wrote:
Hi Sothye,..attached email yg i dapat dr administrator...i got it emang dlm spam folder..camana i nak respon ngan email nih???



Hehehehe.. nie mesti echal terclick under 13 years of age "Registration Agreement Terms" waktu register. Anyway, saya dah activate account u. cubalah login.. TQ
_________________
Alam Budiman Online Community @ ..alambudiman.net/forum/
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
sothye



Joined: 10 Mar 2005
Posts: 155

PostPosted: Mon Feb 11, 2008 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

heheheheh... thanks for checking myseeker Wink
echal, try now.
_________________
Living in Alam Budiman, U10 Shah Alam?
Join our new forum @ .://..alambudiman.net
Alam Budiman Online Community - "more than just a dream"
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
Fuad



Joined: 04 Feb 2008
Posts: 3
Location: pj

PostPosted: Tue Feb 12, 2008 1:57 pm    Post subject: New forum - e.mail not received Reply with quote

At new forum, try to joint, but the e-mail to my yahoo side still not received. So cannot completed the process to joint the group yet...
any body can help me... sopi !!
_________________
OFF
Back to top
View user's profile AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Residence Associations and Communities All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 26, 27, 28  Next
Page 27 of 28

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This is a free forum intended to foster communication between all users.
Hileytech Sdn Bhd does not guarantee the correctness or validity of postings, nor does Hileytech endorse any postings. No posting or contents in this forum can be copied and reproduced without prior permission from Hileytech and the owner of the posting. All other names and marks are trade names, trademarks or registered trademarks of their respective owners.
Powered by phpBB, Another web site by www.hileytech.com,Forum Archive
Tel : +603-89449965, +603.89449365 ::  Fax : +603-89440665 :: hiley@hileytech.com