Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /home/realestatenet/public_html/forum/archive/index.php on line 76
Malaysia Real Estate :: View topic - Bayu Courtyard Home @ Taman Balakong Jaya

 


    HOME  -    PROPERTY ADS   -   DISCUSSION FORUM   -   REALTORS   -   LINKS    -   CONTACT US



Realtors and Real Estate Agents - Sign Up for Free Account at Property.net.my >>


Malaysia Real Estate
Malaysia Real Estate Portal
 
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Bayu Courtyard Home @ Taman Balakong Jaya
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 48, 49, 50  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Property Investment
View previous topic :: View next topic  
Author Message
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 11:24 am    Post subject: Reply with quote

fuh!...ni yg best ni..
nanti ko tolong la tapaukan dalam tapauware sekali
utk buka pose ngan sahur utk sebulan...hehe...

bila la nak siap rumah aku ni...
lantai atas belum dipolish lagi..
habuk siling kapur merosak kan kayu..nak kena syelek balik ni
yg letih...

dah la cat pun baru living/dining hall jer....tu belum belum habis
lagi dinding dia...

pendek kata aku masuk rumah memang tunggang langgang lintang pukang keliling pinggang pintu depan pintu belakang la jawab nyer...

gogon. nursery dah beroperasi ker?
aku lum register lagi la.....minggu depan dah nak ngantor anak aku situ.
Back to top
View user's profile
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

gogon sorry la jugak.....aku pun tak dapat nak mengejoinkan diri kenduri ko nanti........balik kg la..................

walksay: vietnam yg repair rumah tu hari tu offer kat aku.mau cuci rumah RM100 dia cucikan satu rumah......tapi bersih tak bersih aku tak tau la..........
_________________
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
gogon



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 26

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

provos426 wrote:
gogon sorry la jugak.....aku pun tak dapat nak mengejoinkan diri kenduri ko nanti........balik kg la..................

walksay: vietnam yg repair rumah tu hari tu offer kat aku.mau cuci rumah RM100 dia cucikan satu rumah......tapi bersih tak bersih aku tak tau la..........


Provos biler nak pindah, tahun depan kalo ko masuk dah x meriah sangat, silap2 anai2 dah buat umah dalam umah ko... Petang2 bleh gak layan takraw.
Walksay, tunggang langgang xpe Jangan haru biru dah ler
Back to top
View user's profile
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Tue Aug 26, 2008 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

hehehehehhe

aku reserve dulu.....bagi jiran2 selamat pindah semu....last sekali baru aku masuk...................
_________________
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Wed Aug 27, 2008 9:26 am    Post subject: Reply with quote

betul tu..
kalau lambat2 masuk Bayu, memang dah hilang seri nye..
dah jadik mcm budak baru pindah sekolah....hehe...

aku dah semakin hampir ke garisan perpindahan....
ada sikit je lagi barang belum diangkut....
malam ni angkut lagi satu trip...
Back to top
View user's profile
gogon



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 26

PostPosted: Thu Aug 28, 2008 9:42 am    Post subject: Reply with quote

walksay wrote:
betul tu..
kalau lambat2 masuk Bayu, memang dah hilang seri nye..
dah jadik mcm budak baru pindah sekolah....hehe...

aku dah semakin hampir ke garisan perpindahan....ada sikit je lagi barang belum diangkut....
malam ni angkut lagi satu trip...


Walksay dah sampai ker blum nih ke garisan perpindahan tuh.... nursery aku x sure dah bukak ker lum coz aku masih anto anak aku kat nursery yg lamer. kasik abis tahun nih ler baru aku anto kat sbelah tuh. Bang malam2 jangan angkut kuat2 sangat... Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Thu Aug 28, 2008 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

gogon wrote:
walksay wrote:
betul tu..
kalau lambat2 masuk Bayu, memang dah hilang seri nye..
dah jadik mcm budak baru pindah sekolah....hehe...

aku dah semakin hampir ke garisan perpindahan....ada sikit je lagi barang belum diangkut....
malam ni angkut lagi satu trip...


Walksay dah sampai ker blum nih ke garisan perpindahan tuh.... nursery aku x sure dah bukak ker lum coz aku masih anto anak aku kat nursery yg lamer. kasik abis tahun nih ler baru aku anto kat sbelah tuh. Bang malam2 jangan angkut kuat2 sangat... Laughing Laughing Laughing
Wahai jiranku Wak Gon,

Sori laa beb. Aku terpaksa tukar plan. Aku akan masuk lepas raya ni. Jadual ketat sangat laaa. Lepas tu anak aku pun belum settle lagi nursery ni. Bini aku pun belum sesuaikan keadaan dengan transportation nak ke opis dari bayu ni. So, aku xnak tergesa2 jadi pindah lepas raya je. Akan tetapi, akan akan on n off kat bayu. Most probably weekend kitorg akan dok sana laaa. Amik angin dulu. So, tolong tengok2kan umah aku ek. Dah abih soilex dah rumah aku. Kalau tetiba nko balik n tengok rumah aku terbukak tanpa kereta, jgn segan2 bgtau aku. Nko dah dapat kad aku kan?
Back to top
View user's profile
gogon



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 26

PostPosted: Fri Aug 29, 2008 9:11 am    Post subject: Reply with quote

Ginjal, no problem aku sentiasa nengok2 kan rumah jiran2.... korang kasi contact no. bleh gak aku tepon kalu ader sebarang masalah kat rumah korang. anyway nih contact no. aku 019-3779084 (Roslen)

Isilo2, aku dah survey jalan yang paling x jem kalo nak ker jalan tun razak tuh. aku kuar kul 7.05 pagi dan sempat sampai opis sebelum kul 8:15 itu pun aku bleh anto anak aku kat tmn permata lagi kalo tak mau 30 minit jer dah sampai. Wink Wink Wink
Back to top
View user's profile
isilo2



Joined: 17 Aug 2007
Posts: 54

PostPosted: Fri Aug 29, 2008 10:19 am    Post subject: Reply with quote

gogon, aku naik lrt pegi keje.paking kat sg besi. paking mahal woo kat kl nih. kol 6.45 dh gerak dr umah. kor lalu jln mane? h/way sgt besi or besraya. maybe in the future aku bwk keta.

alamak..jiran dapur lmbt plak masuk. tp takpe..perlahan2. nasib baik firrouz dh masuk. ade gak jiran sebelah.

kepada jiran2 yg lain, jom ramai2 apply line tepon. aku transfer dr umah lama. telekom kata maybe takde point lg sebab tmpt baru lg. diaorg baru nk siasat.
Back to top
View user's profile
yem



Joined: 21 Feb 2008
Posts: 63

PostPosted: Fri Aug 29, 2008 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

Kepada warga bayu yg nak berpindah randah dan yg dah berpindah, selamat berpuasa.
Back to top
View user's profile MSN Messenger
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

selamat menyambut ramadhan al-mubarak..........

malam nie jgn lupa terawikh
_________________
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
kaloi



Joined: 07 Aug 2007
Posts: 27

PostPosted: Mon Sep 01, 2008 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Semalam secara rasminya aku dah pindah ke bayu. Nasib baik kat sini ada line Celcom 3G blh gak online. Barang masih tunggang-langgang tak tau mana nak letak, byk juga yg akhirnya aku letak kat tepi jalan bungkus dgn plastik hitam huhu..

Best tul mkn pulut kuning kat umah gogon.

Ni no tepon aku:019-2774820 (faizal)
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
KESS



Joined: 01 Apr 2008
Posts: 12
Location: Bandar Tasik Selatan

PostPosted: Mon Sep 01, 2008 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Salam Semua..

Seronok Jiran2 semua dah masuk rumah. Belah kanan dan belakang progress cepat jer. Ginjal siap dgn gate sekali tukar..pressure2.hehehe.

Rumah kami banyak lagi yg belum siap. Plan nak masuk slepas raya. Bulan Oktober lah officially pindah. Kalu sempat boleh buat rumah terbuka sekali. ujung2 bulan raya dah tu. korang dah abih kueh raya tu boleh dtg jamah kat umah kami.

kepada semua warge bayu:
Selamat Menyambut Bulan Ramadan dari Kami Sekeluarga.
Kamarudin, Shafina dan Baby Khalisha.
Back to top
View user's profile
lovehome



Joined: 26 Feb 2006
Posts: 121
Location: Kuala Lumpur

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 10:38 am    Post subject: Reply with quote

hi there,i'm looking for a landed house for own stay,my i know whr is the location for the taman balakong jaya?
i staying in Alam Damai right now.
will appreciate if some of u can guide me the way.
many thanks!
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 10:41 am    Post subject: Reply with quote

aku dah official pindah pada jumaat 29.08.2008
i'm bayunians now!

gogon, jalan shortcut tadak jem nak ke jalan tun razak tu ikut mana?
tapi ko menghala ke taman permata dulu kan baru ke jalan tun razak?
bukan direct bayu ke jalan tun razak?

memang best makan & doa selamat kat rumah gogon, cuma tak best
nyer lupa nak tapau buat balik....rugi2....hehe..

sempena bulan puasa yg mulai ni jugak,
Selamat Menyambut Bulan Ramadan Al-Mubarak,
semoga bertambah ketakwaan kita di bulan mulia ini.
Daripada aku Walksay, bini aku Adibah dan anak aku Aqiel.
Back to top
View user's profile
lovehome



Joined: 26 Feb 2006
Posts: 121
Location: Kuala Lumpur

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 10:45 am    Post subject: Reply with quote

jika boleh,saya minta tahu tempat taman balakong jaya ini.
terima kasih!
Back to top
View user's profile
gogon



Joined: 13 Aug 2008
Posts: 26

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

Terima kasih kepada semua kengkawan yang telah hadir pada majlis tersebut. Lepas gak hajat di hati.
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

lovehome wrote:
jika boleh,saya minta tahu tempat taman balakong jaya ini.
terima kasih!


taman balakong jaya ni dekat area Gita Bayu..
masuk ikut Desa Serdang or Serdang Lama, ikut
bangunan Minlon (Macy) tu..
Back to top
View user's profile
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

gogon wrote:
Terima kasih kepada semua kengkawan yang telah hadir pada majlis tersebut. Lepas gak hajat di hati.
Gon, repeat kenduri utk jiran xde? Hehehe. Alhamdulillah, lepas gak hajat nko ek. Errr, aku nak tunggu walksay punya kenduri plak ni. Walksay, hang bila nak buat? Aku tau. Nko mesti nak buat masa 13 Sept ni kan? Time tu, kita berbuka + kenduri + tengok Man U belasah Liverfool buat kali ke berapa entah. Sebab terlalu banyak, aku pun lost count. Hehehe. Geng2 BJ/28 ramai supporter Man U; Aku, Gogon n Provos.
"Rooney, Ronaldo, Tevez, Berbatov"

Dikesempatan ini juga, aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak kepada mereka2 yg berpuasa sahaja. Semoga amal ibadah kita dilipat gandakan pahalanya oleh Allah. Salam hormat dari : Azhar, Afzan n Aiman
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

aku memang nak buat....
tapi lepas raya la kot...
tak kan nak buat bulan puasa...maun nyer pak imam nak datang.
depa semua sibuk nak ambik keberkatan tarawih..
pak man u ada la datang time tu..

ala...man u kali ni nasib baik la sebab penores getah aku injured.
takat baru beli ubat batok cap ibu dan anak nama berbatov tu apa la
sangat....tak heran pun...

game tu start kul 7.30 siut..mana boley tengok...
silap haribulan pak imam baling ngan tupperware berisi tapai basi,
naya ooooo....

ramai supporter tak semestinya power..
macam team malaysia gak..ramai support..tapi tak power pun..
hahaha...takat lawan team mak senik kampung pitasebeg pun kantoi...
hahaha...
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

hari sabtu ni kontraktor Telekom datang pasang talipon rumah aku..
yea!.......org telekom tu call aku, cakap kena bayar kat kontraktor
tu nanti RM30 utk caj pemasangan...
Back to top
View user's profile
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

ala liveporlian nie belum apa2 dah bagi alasan penores getah injured..........

macam tau jer nak kalah kat anfield........

game kul 7.45...macamner nak layan..............

takkan nak tunggu game manu liv kat old trafford......

lagi la takde can peminat liverpool nak merasa ngutuk man u........

ish rasa lambat pulak 13 september nie.........
_________________
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
isilo2



Joined: 17 Aug 2007
Posts: 54

PostPosted: Wed Sep 03, 2008 8:43 am    Post subject: Reply with quote

walksay, cepat plak telekom pasang tepon kat umah kor..kor bg alamat mcm mane?
aku apply last week tp diaorg kata alamat tak jumpa..diaorg tgh siasat..ampes jeh..
kor bg tips sket..aku nk bakar telekom..heehehe

kepada rakyat bayu yg beragama Islam, selamat menyambut ramadhan dan menjalani ibadah puasa. drp syukri & co.
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Wed Sep 03, 2008 8:59 am    Post subject: Reply with quote

provos, mana der aku kata ngaku kalah? ader ker..
aku cakap penores getah aku injured..kapitan love aku pun buat
knee surgery...tapi takde mamat 2 org tu, bukan tak leh menang.
robbie keane akan score gol pertama dia utk liverpool 13hb ni..
menang jugak tanpa mamat 2org..takut man u terasa la..
tadak mamat 2 org tu pun boleh menang gak ke...hehe..

syukri, aku nyer talipon asalnyer nama abang ipor aku..
dia tu staff celcom, kira anak TM jugak la...
tak tau la dia buat camner, laju jer org TM tu call aku....
dia bagi duit pelincir kot...kena pakai runner cam puspakom la
baru laju...hehe...BPR pun laju jer karang....hehe...
Back to top
View user's profile
isilo2



Joined: 17 Aug 2007
Posts: 54

PostPosted: Wed Sep 03, 2008 10:56 am    Post subject: Reply with quote

patut la laju dpt line tepon..ade cable besor rupenyer..
anyway nanti email no baru kor kat aku...aku nk buat reference kat telekom.. nk suh block line kor pasal guna pelincir...hahahaha
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Property Investment All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 48, 49, 50  Next
Page 40 of 50

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This is a free forum intended to foster communication between all users.
Hileytech Sdn Bhd does not guarantee the correctness or validity of postings, nor does Hileytech endorse any postings. No posting or contents in this forum can be copied and reproduced without prior permission from Hileytech and the owner of the posting. All other names and marks are trade names, trademarks or registered trademarks of their respective owners.
Powered by phpBB, Another web site by www.hileytech.com,Forum Archive
Tel : +603-89449965, +603.89449365 ::  Fax : +603-89440665 :: hiley@hileytech.com