Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /home/realestatenet/public_html/forum/archive/index.php on line 76
Malaysia Real Estate :: View topic - Bayu Courtyard Home @ Taman Balakong Jaya

 


    HOME  -    PROPERTY ADS   -   DISCUSSION FORUM   -   REALTORS   -   LINKS    -   CONTACT US



Realtors and Real Estate Agents - Sign Up for Free Account at Property.net.my >>


Malaysia Real Estate
Malaysia Real Estate Portal
 
 FAQFAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Bayu Courtyard Home @ Taman Balakong Jaya
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 48, 49, 50  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Property Investment
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lovehome



Joined: 26 Feb 2006
Posts: 121
Location: Kuala Lumpur

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 10:10 am    Post subject: Reply with quote

Hi,my i have the website for this development?
i'm looking for property at cheras.
Back to top
View user's profile
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 10:20 am    Post subject: Reply with quote

Hmmm, bertambah lagi members kat sini. Welcome aboard to Baty Courtyard rizal. Anyway, those yg datang semalam tu thanx alot n selamat berkenalan. InsyaAllah kita akan jadikan kawasan kejiranan kita ni muhibbah dan aman damai. Asal jangan jadik macam citer Desperate Housewives sudah lah. Citer luar dalam jiran tu satu kejiranan tau. Hehehe.

Anyway, setelah melawat rumah sdr Hafiz semalam, aku pun kecewa jugak laa dgn workmanship UH nie. Especially yg ada leaking kat siling 1st floor tu. Sebabnya kalau x silap aku, semua projek rumah baru mmg patut diletakkan satu sheet aluminium di bawah genting tu. Ia bertujuan supaya kalau ada bocor x laaa masuk ke dalam rumah. N kalau x silap aku pun, masa bumbung belum pasang dulu, aku rasa ada nampak aluminium tu. Xtau apa yg sebabkan kebocoran tu berlaku. Maybe itu adalah tempat pertemuan 2 curve bumbung yg bercantum kot. Entah apa aku merepek ni. Anyway, bangunan Parlimen pun ada bocor gak inikan pula rumah. Hehehe.

Kalau dah jadi macam ni, nampak nya bila kita dah officially dijemput utk tengok rumah n serah kunci, jawabnya kena teliti betul2 laaa. At least biar company tu buat betul2 skit lepas ni. Jgn buat asal nak nampak cantik jer. Kalau sampai UH tu menanggung kerugian pun, biar dia rugi. Sapa suruh buat kerja cincai je.

Anyway, kalau ada lagi yg boleh postkan quotation tu tolong laaa pass2 kat sini ek. Aku masa mintak kat chan kitchen hari tu siap kata kalau U kasik harga bagus, I will surely recommend kat fellow neighbours.
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 11:18 am    Post subject: Reply with quote

lovehome wrote:
Hi,my i have the website for this development?
i'm looking for property at cheras.


hi lovehome,
for your info, this project consist of 96 units.
unfortunately, there only 2 unit left.
1 is showhouse another one is cornet lot.
the showhouse unit price about rm370K
and the corner uniit price about rm450k

sorry, there is no website for this project.
but you may contact the developer directly
at 03-79587266, talk to Ms.Ong the marketing manager
developer name UH Industries & Development Sdn Bhd
subs of Bertam Alliance Berhad
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 11:22 am    Post subject: Reply with quote

Grill Dimension (W x H):

Window: (total = 142 sqft)
Master Bedroom: 3-pieces windows grill (2'x5') x 3 = 30 sqft
Bath 1: 1-piece bathroom window grill (2'x2') x 1 = 4 sqft
Bedroom 2: 2-pieces windows grill (2'x5') x 2 = 20 sqft
Bedroom 3: 2-pieces windows grill (2'x5') x 2 = 20 sqft
Bath 2: 2-pieces bathroom window grill (2'x2') x 2 = 8 sqft
Maid Room: 2-pieces windows grill (2'x5') x 2 = 20 sqft
Wet Kitchen: 4-pieces windows grill (2'x5') x 4 = 40 sqft

Door: (total = 42.25 sqft)
Kitchen: 1-pieces kitchen door grill (2.5'x6.5') x 1 = 16.25 sqft
Main: 1 1/3-pieces main door grill (1.5'x6.5') & (2.5'x6.5') = 26 sqft

Sliding Door: (total = 63.75 sqft)
3-pieces sliding door grill (2.5'x8.5') x 3 = 63.75 sqft

TOTAL = 248 sqft
note: window grill and door grill and sliding door charges per sqft
is different to each other.
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 11:37 am    Post subject: Reply with quote

GiNJaL wrote:
Hmmm, bertambah lagi members kat sini. Welcome aboard to Baty Courtyard rizal. Anyway, those yg datang semalam tu thanx alot n selamat berkenalan. InsyaAllah kita akan jadikan kawasan kejiranan kita ni muhibbah dan aman damai. Asal jangan jadik macam citer Desperate Housewives sudah lah. Citer luar dalam jiran tu satu kejiranan tau. Hehehe.

Anyway, kalau ada lagi yg boleh postkan quotation tu tolong laaa pass2 kat sini ek. Aku masa mintak kat chan kitchen hari tu siap kata kalau U kasik harga bagus, I will surely recommend kat fellow neighbours.


woi ginjal!, apa ke hei le pulok deme kaitkan citer desperate tu ngan
bayu? takdok koje tul la...hehe..
kalu citer luar dalam tu mungkin tak de la sangat heboh tapi
setakat aku jemur seluar dalam aku depan rumah tu maybe ade la..
kuikuikui...

lepas gath hari tu aku ada gak gi mintak quotation ngan Chan Kitchen tu.
utk solid nyatoh + solid surface wet kitchen dia quote rm7K. pricey jugak
la..then aku gi kat Alpha Home Center kat SOuth City Plaze..
harga diorang jauh lagi murah...tapi tak mintak quotation lg la.
tapi dia ada ckp harga utk pfr utk wall, base and top tu..
Back to top
View user's profile
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hehehe. Amende citer pasal seluar dalam pun ada ni? Nasib baik aku x satu deret dgn umah nko. Kalau x, kena pasang tangkal laaa jawabnya. Bukan ape, aku minat giler citer Desperate Housewives tu. Ada part yg mcm bodo2 skit. Tapi yg bagusnya, semua jiran tu mmg rapat.

walksay wrote:
Grill Dimension (W x H):

Window: (total = 142 sqft)
Master Bedroom: 3-pieces windows grill (2'x5') x 3 = 30 sqft
Bath 1: 1-piece bathroom window grill (2'x2') x 1 = 4 sqft
Bedroom 2: 2-pieces windows grill (2'x5') x 2 = 20 sqft
Bedroom 3: 2-pieces windows grill (2'x5') x 2 = 20 sqft
Bath 2: 2-pieces bathroom window grill (2'x2') x 2 = 8 sqft
Maid Room: 2-pieces windows grill (2'x5') x 2 = 20 sqft
Wet Kitchen: 4-pieces windows grill (2'x5') x 4 = 40 sqft

Door: (total = 42.25 sqft)
Kitchen: 1-pieces kitchen door grill (2.5'x6.5') x 1 = 16.25 sqft
Main: 1 1/3-pieces main door grill (1.5'x6.5') & (2.5'x6.5') = 26 sqft

Sliding Door: (total = 63.75 sqft)
3-pieces sliding door grill (2.5'x8.5') x 3 = 63.75 sqft

TOTAL = 248 sqft
note: window grill and door grill and sliding door charges per sqft
is different to each other.
This is good enough walksay. Dengan adanya perkiraan ini, dah bleh mintak quotation kat kedai dah. Aku x ingat berapa kos sekaki, tapi rasanya dlm RM25 /sqft. Tapi harganya pun depends pada material (iron, wrought iron, stainless steel, aluminium, iron + wood) n design yg kita pilih. Andai kata harga utk pintu n tingkap sama(RM 25), roughly utk grill sahaja dah RM6200 dah. Woww.

Takpe, aku yakin walksay boleh negotiate harga yg terbaik utk jiran2nya. Tak gitu walksay?
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

aku ada 1 plan...
konkrit divider between dry and wet kitchen tu,
boleh ke kalau kita pecah kan benda?
tak menjejaskan struktur siling ke?
aku takut nanti support utk kitchen siling jadik tak kuat.

aku plan nyer nak kasik nampak besar sikit kitchen tu..
konkrit yg dipecahkan tu boleh gak aku taruk pull-out breakfast table.

besi utk grill skarang ni dah naik harga..
kebanyakkan kontraktor punya caj lebih kurang jer..
tak boleh main harga sangat pun..
beza pun lebih kurang rm1-5 jer per sqft..
Back to top
View user's profile
KESS



Joined: 01 Apr 2008
Posts: 12
Location: Bandar Tasik Selatan

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 3:12 pm    Post subject: One of Owner at Bayu Courtyard Home Reply with quote

Assalamualaikum,

Saya salah seorg bakal penduduk bayu coutyard home @ PT62146.
Selamat berkenalan
Back to top
View user's profile
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

W'salam kess

selamat dtg..............so ko berjiran dgn ginjal aka azhar la......aku jugak yg tak tau saper la jiran2 sebelah rumah nie........
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
KESS



Joined: 01 Apr 2008
Posts: 12
Location: Bandar Tasik Selatan

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Tu la, baru tau ade forum ni. dah terlepas majlis suai kenal ari tu. Tp, takpe la. Nanti boleh kenal gak in next visit????

Ade sesiape yang tau tak, betul ke lot ujung tu nak buat nursery. Amat dialu-alukan!!!! sebab senang nak anto anak.

Lagi satu, pondok guard tak nampak tiang pun (setakat sebulan lepas la) or ade update ke? Kate GUARDED AND GATED, so patut ade proper guard house dgn pagar. Any update? Sorry bebanyak kalau dah update dlm forum lepas, sbb tak sempat nak baca sume. Bnyk sgt. So, minta tlg kpd. yg tahu. Tima kasih bebanyak.
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

wlkslm KESS.
welkam to our neighbourhood...

pasal nursery tu, hari tu spybaba ada ckp ngan owner dia la..
kata nyer plan nak wat nursery...
bukan ko nyer yg alu2kan..kami pun...even pak guard tu pun..
kalau ada la guard...must ada la..
yg tak berapa nak alu hanya lah spybaba...bising la sikit rmh dia..
hehehe..

jiran ko tak muncul lagi ek fahmi..
ko ajak la rooney ke nani ke anderson ke berjiran ngan ko..
hahaha...

KESS, andai kata ko seorang peminat bola
dan andai kata ko bukan peminat MU,
salute to you la......hohohoho...
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

GREAT NEWS FOR ALL OWNERS !!!!

today I just manage to hand a call to UH.
talk to ms.ong the marketing manager

1. She promise that the gate and guard will be done!

2. I do complaint regarding the poscode, signboard at main entrance
shown 43200 Kajang but at the lorong stated 43000 Kajang. She will
check later with the contractor. she also don't which is correct as
this manner should be confirm by MPKJ

3. I do ask about when we will get the KEY, and she CONFIRM
that it will be handover to us in MID OF JUNE. So, moreover 2 months
from now lah....yeeehaaaa......

so guys, please speed up your work with your contractor..
please double up your survey work...
we will be in the neighbourghood soooooonnnnnnnnnnnnn....
Back to top
View user's profile
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

KESS, welcome aboard. Nampaknya jiran belah kiri aku dah kenal dah. Cuma belah kanan je belum ada kabor berita. Xpe. Anyway KESS, since kita pun ada egroup, mohon dapat registerkan diri anda di sana sebab apa kat sana dia private group. At least kita punya maklumat mcm phone no, kerja, n such tidak dibaca oleh org yg bukan dikalangan Bayu Courtyarders. Pls go to yahoo groups n type keyword Bayu Courtyard lepas tu mintak approval je. Kami akan luluskan.

Yg. kata nak buat nursery tu pun spybaba n dia jer yg tanya direct dgn owner tu. Tapi kalau ada, aku rasa dpd 96 unit umah kat sini, cuma rumah dia je yg x mau kot. Hehehe. Tapi dia pun x dtg gathering hari tu. At least bleh dpt info.

Fahmi, aku rasa lepas potential buyer tengok nama nko kat sebelah unit yg dia cadang nak beli terus kensel pembelian n beli kat gita bayu. X tahan berjiran dgn nko. So, hang dok laaa sorg2 kat deret tu. hahahaha.

Walksay, aku pasti KESS adalah peminat ManU sebab aku dan fahmi dah letak strict requirement yg mana jiran2 sederet kitorg mestilah penyokong ManU. Dan nama jalan tu pun kitorg nak mintak MPKJ tukar dpd Jalan BJ/28 kepada Jalan MU 28. Cuma yg aku peliknya camne bangau yg x minat bola boleh terlepas? Tapi sepatutnya bangau kena sokong liverpool sebab lambang liverpool tu bukan burung bangau ke? Embarassed

Kalau betul apa yg nko cakap tu walksay, ini sudah berita gembira. Walaupun ada 2 bulan lagi tapi more or less kita cuma ada 8 weekend je utk survey contractor. Karang togel je umah. Anyway, I've managed to get a few list of kitchen cabinet contractors. Sila tengok di bawah ni ada laman web each Co.

Jadi maknanya, sempat laaa kita dah dok kat sini masa Chelsea datang ke Malaysia. Anyone care to join? Walksay, fahmi?


KITCHEN CABINET

1.Chan Kitchen – ..chankitchen.com.my
Bt. 11 Cheras (Sebelah Cavenzi Balakong)

2.Aino Kitchen – ..ainokitchen.com
AEON Cheras Selatan
Lot F37
Tel : 03-9080 1755

3.Cabinet Shoppe – ..cabinetshoppe.com.my
No. 8, Jin lndustri PBP 8,
Taman Industri Pusat Bandar Puchong,
47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603 . 588 23177, 603 . 5882 3199

4.Bofi – ..bofi.com.my
Lot 43 Jalan BRP 9/2A
Bukit Rahman Putra
47000 Sungai Buloh
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel : 603-6156 6360

5.Beauty Kitchen – ..beautykitchen.com.my
No. 29 Jalan LP 1A/2
Taman Lestari Perdana
43300 Seri Kembangan
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel : 603-8060 0395
H/P : 6019-668 4861, 6012-370 3932, 6012-322 2595
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 5:21 pm    Post subject: Reply with quote

quotation from my brother for the grills.
based on the dimension given by me earlier.
(including painting and installation)

WROUGHT IRON - rm5300
NORMAL STEEL - rm2900

kalau ade sape2 nak boleh la bincang.
design boleh pilih utk bunga2 wrought iron.
kalau bunga banyak dan berserabut, harga dia up sikit.
harga atas tu utk normal design je.

sambil2 tu korang leh compare la dulu ngan kontraktor lain..
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 5:43 pm    Post subject: Reply with quote

hehe..
aku rasa ko mintak MPKJ tukar nama lorong ko
jadik Jalan WB/28. jalan wes brown tandukan bonggol unta..
hehehe..
Back to top
View user's profile
isilo2



Joined: 17 Aug 2007
Posts: 54

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

aku baru dpt satu quotation utk grill based on measurement dr walksay
normal grill -RM 2,638.00
company:
iron splendour sdn bhd
no. 9, jln industri mas 2,
tmn mas puchong,
47100 puchong selangor.
03 8062 5322 / 6322
03 8060 4322
Back to top
View user's profile
KESS



Joined: 01 Apr 2008
Posts: 12
Location: Bandar Tasik Selatan

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 8:43 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Assalamualaikum warga bayu courtyard,
terima kasih byk2 suma, banyak info kami dapat dari forum ni. drpd barang2 renovation, grill, kithen kabinet, kedai mamak husin sampailah nama jalan baru nak tukar-WB road. hehehe
KESS ni gabungan nama aku ngan isteri. semalam tu isteri aku register join forum ni....kami beli umah ni bulan june tahun lepas...lepas dah banyak survey kat bangi & cheras.umah nilah paling kami pueh hati.

kalu boleh dapat kunci in mid June, maknenye May ni dah ade Temporary CF lah, tak gitu Walksay. Plan nak renovate mane yang perlu dululah, june boleh masuk trus.
" lepas malam ni rase2nye nama jalan tu tukar ke nama SG kot (Stevie G)". sory ah ginjal. Smile
Back to top
View user's profile
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 9:23 am    Post subject: Reply with quote

KESS wrote:
Assalamualaikum warga bayu courtyard,
terima kasih byk2 suma, banyak info kami dapat dari forum ni. drpd barang2 renovation, grill, kithen kabinet, kedai mamak husin sampailah nama jalan baru nak tukar-WB road. hehehe
KESS ni gabungan nama aku ngan isteri. semalam tu isteri aku register join forum ni....kami beli umah ni bulan june tahun lepas...lepas dah banyak survey kat bangi & cheras.umah nilah paling kami pueh hati.

kalu boleh dapat kunci in mid June, maknenye May ni dah ade Temporary CF lah, tak gitu Walksay. Plan nak renovate mane yang perlu dululah, june boleh masuk trus.
" lepas malam ni rase2nye nama jalan tu tukar ke nama SG kot (Stevie G)". sory ah ginjal. Smile
Arghhhh. Tidak. Aku tidak percaya jiran sebelah aku penyokong liverpool. Ini boleh jadi perang dunia ke-3 nie. Hehehe. Xpelah. Aku dah happy hari ni. Sebelah kaki ManU dah melangkah ke semifinal dah hasil jaringan ronaldo n rooney Laughing . Malam ni tunggu nasib liverpool, arsenal n chelsea plak. Tapi kalau bagi nama SG dah macam seri gombak plak. Hehehe. Kalau FT (Fernando Torres) cantek la skit.

Isilo2, thanx 4 the quotation. Harga yg nko bagi tu agak reasonable. N satu tips kalau ada yg nak save sikit budget beli grill la. Aku maybe praktikkan tips ni kot. Kalau nak cantik n murah, maybe kita boleh buat 'mix n match'. Maknanya sudut yg selalu dilihat org (cthnya grill sliding door, main door n master bedroom), boleh laaa kita tempah yg cantik skit iaitu wrought iron sebab nak kasi nampak pleasant skit. Tapi sudut yg org x selalu tengok (bedroom 2 & 3, maids room n kitchen as well as backdoor) boleh laaa kalau kita cuma buat yg low budget punya grill cam iron biasa. Itu dah boleh jimat dah. I think more than half kita bleh jimat.

N then hari tu aku dah measure gate punya size. Roughly dalam 139 inci. Convert to feet dlm 11"6'. Cuma nak tanya skit. Biasanya kalau buat auto gate, the gate itself n auto punya motor kena pegi kontraktor yg lain ke or diorg boleh buat sekali. Sebab kebanyakan yg aku tanya, dia suruh carik sendiri org nak pasang auto gate tu. Leceh laaa kalau gitu. Tapi kalau yg branded punya gates cam DeLux tu dia ada package tapi auto motor je dah RM2k++ katanya. Any suggestion utk penjimatan?
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 9:29 am    Post subject: Reply with quote

finally...another liverpudlians is here!
caya la KESS. you'll never walk alone buddy...
jangan runtuh pagar rmh ko ngan Ginjal pas ni sudah la...
tapi kalo dia runtuh kan pagar rmh ko, jgn kawatir..
aku akan bertindak!....hihihi..

isilo2, murah gak la quotation grill ko dapat tu..
yg aku tahu besi yg abg aku pakai tu memang berat sikit,
bukan besi kosong... better ko confirm ngan kontraktor
tu yg ko nak besi padat dan berat, bukan besi kosong.
tapi kalu dia dah kata besi tu besi padat,
makna nyer memang murah la dia bagi.
Back to top
View user's profile
walksay



Joined: 07 Feb 2007
Posts: 471
Location: Bayu Courtyard Home TBJ

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 9:44 am    Post subject: Reply with quote

GiNJaL wrote:
then hari tu aku dah measure gate punya size. Roughly dalam 139 inci. Convert to feet dlm 11"6'. Cuma nak tanya skit. Biasanya kalau buat auto gate, the gate itself n auto punya motor kena pegi kontraktor yg lain ke or diorg boleh buat sekali. Sebab kebanyakan yg aku tanya, dia suruh carik sendiri org nak pasang auto gate tu. Leceh laaa kalau gitu. Tapi kalau yg branded punya gates cam DeLux tu dia ada package tapi auto motor je dah RM2k++ katanya. Any suggestion utk penjimatan?


better beli asing, upah org lain pasang kan motor tu..leh carik jer electrician kat2 kawasan husin tu..tanya la kedai2 hardware situ. mesti diorang ader kaki boleh pasang. cara ni lebih jimat..cuma masa la makan sikit..

tapi kalau ko nak kasik cun punya kerja, apa kata ko panggil FER-NAN-DO TORRES datang pasang..hahaha......
Back to top
View user's profile
dd-imran



Joined: 02 Apr 2008
Posts: 1

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 10:17 am    Post subject: Reply with quote

Assalamualaikum,

Saya salah seorg bakal penduduk bayu coutyard home @no39
Saya ada dtg ahad tu

Selamat berkenalan
Back to top
View user's profile
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 10:56 am    Post subject: Reply with quote

welcome imran.......

jadi jumpa dah sorg jiran sebelah rumah ku.................


pergh korg nie aku tgk bukan main beria lagi nak masuk rumah baru............

aku tak tau la nak duduk situ ke tak.............aku ingat rumah nie lmbt skit siap...sekali awal la pulak......agak2 sementara nie aku bagi sewa dulu ok tak......saper nak sewa rumah aku...............
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
GiNJaL



Joined: 03 Mar 2008
Posts: 181
Location: Petaling Jaya

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Welcome aboard Imran. Ada datang ek hari tu? Hmmm yang mana ek? Yg pakai Matrix tu ke? Yg tanya "ada perjumpaan apa ni" ek? Aku main salam je sumer org. Bila balik umah bini tanya yg si polan tu sapa, si polan ni sapa, aku pun dah x ingat dah. Hehehe. Sori laaa ek kalau aku x brp ingat. 1st time jumpa memang payah nak ingat nama unless kita mingle around. 2nd time insyaAllah dah bleh hafal dah nama jiran-jiran.

provos426 wrote:
welcome imran.......

jadi jumpa dah sorg jiran sebelah rumah ku.................

pergh korg nie aku tgk bukan main beria lagi nak masuk rumah baru............

aku tak tau la nak duduk situ ke tak.............aku ingat rumah nie lmbt skit siap...sekali awal la pulak......agak2 sementara nie aku bagi sewa dulu ok tak......saper nak sewa rumah aku...............
Wahai fahmi a.k.a. tagteam partner aku utk menepis kutukan walksay,
walaupun Imran tu no umah dia sebelah no nko, tapi hakikatnya rumah dia sederet blok aku. Dalam ertikata lain, sebelah kanan rumah nko cuma ada jalan. Mana ada jiran. Hehehehe. Mau bikin sewa ka itu lu punya rumah? Rugi mie. Berapa je sewa boleh collect tolak dgn monthly payment kat bank. Pastu nak pasang api air lagi. Takpe laaa. Rumah tu nko buat holiday Villa nko bila rasa nak bercuti. Kui kui kui. Tak pun nko sewakan kat pekerja indon atau bangla yg keje kat kilang2 kat sini. Amik 1 kepala RM200. Kalau nko sewakan kat 20 org dah dapat RM4000. Haaa, yang tu boleh buat duit. Tapi rumah nko barai laaa.

walksay wrote:
better beli asing, upah org lain pasang kan motor tu..leh carik jer electrician kat2 kawasan husin tu..tanya la kedai2 hardware situ. mesti diorang ader kaki boleh pasang. cara ni lebih jimat..cuma masa la makan sikit..

tapi kalau ko nak kasik cun punya kerja, apa kata ko panggil FER-NAN-DO TORRES datang pasang..hahaha......
Hmmm, kalau gitu lebih murah, boleh aku fikirkan option tersebut. Aku pikir sebab kita dah siap ada wiring autogate, alang-alang terus buat je lah. Xyah kuar kete nak bukak pintu.

N then walksay, pada aku laaa, grill tu kalau besi kosong pun xde hal sangat. Xperlu besi padat. Sebab ikutkan kes-kes pecah masuk rumah ni, mangsa semuanya dipecahkan grillnya dekat lock grill tu, bukannya kat grill tu sendiri. Yg penting, lock tu ada cover besi di luarnya utk elak dipotong oleh mat fit pecah rumah.
Back to top
View user's profile
isilo2



Joined: 17 Aug 2007
Posts: 54

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

aku pun tak tanyer company..aku just email je..nanti kalo ronda kedai tu aku tanyer..lupa plak suh quote utk wroght iron sekali..

takde gambo jaringan cantik MU lg ke? muahahahha
Back to top
View user's profile
provos426



Joined: 27 Sep 2007
Posts: 123
Location: serdang

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

azhar: aku pun tak tau...........nak duduk situ...........takkan la aku nak duduk sorg2.......aku rasa mcm besar sgt jer kalau nak duduk sorg2...........taktau la nak buat apa............silap2 rumah tu kosong jer sampai la aku 'rumah bertangga' aku siap.........

isilo: gambar gol menarik tu limited edition jer....dia kalau time belasah liverpool jer gambar tu keluar..........pasal feel dia lain sikit..............MU punyer fan nie tak dapat cup apa pun takpe....janji menang lawan liverpool......dia punya feel tu mcm menang semua cup dlm dunie..............rasa mcm MU menang world cup............hahahah...tak gitu walksay
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Malaysia Real Estate Forum Index -> Property Investment All times are GMT + 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 48, 49, 50  Next
Page 13 of 50

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This is a free forum intended to foster communication between all users.
Hileytech Sdn Bhd does not guarantee the correctness or validity of postings, nor does Hileytech endorse any postings. No posting or contents in this forum can be copied and reproduced without prior permission from Hileytech and the owner of the posting. All other names and marks are trade names, trademarks or registered trademarks of their respective owners.
Powered by phpBB, Another web site by www.hileytech.com,Forum Archive
Tel : +603-89449965, +603.89449365 ::  Fax : +603-89440665 :: hiley@hileytech.com